top of page
Search

Kuidas meid on õpetatud meie keha mitte kuulama.

Peavalu.. Miski tuikab otsaesisel. Hmm, kuhu need ibukad mul nüüd saidki? Võtan ühe tableti, hakkab parem kohe.

Või siis seljavalu või siis jalavalu või siis kõhuvalu.. See nimekiri on tegelikult lõputu, mille puhul oleme harjunud liigagi tihti kapist päästva tableti järele haarama.

Sest see on ju õige, need ju ongi selleks tehtud, et valu ära võtta. Nii on meile kogu aeg räägitud ja nii sisendatatakse meile pidevalt läbi televisiooni ja meedia ja ka arstide.

Ehk et kui Sul kuskilt valutab, siis selle vastu on alati rohtu.

Meie keha on uskumatult keerukas süsteem. Meie keha ei ole ainult meie füüsiline keha, vaid füüsiline keha on üks osa meie kehast. Me oleme üks suur holistiline süsteem füüsisest ja energeetikast ja kõik toimib omavahel pidevas koostöös.

Valu on viis, kuidas meie keha meiega suhtleb. Ta saadab nii signaali meile, et tal on midagi puudu või midagi üle ehk et tasakaal on paigast ära. Sellel hetkel on vaja teda kuulata ja pakkuda talle toetust.

Olen elu aeg olnud “peavaluinimene”. Ehk et pea on olnud mul see koht, mis kohe reageerib millegi muutusele või puudusele: halb uni öösel - peavalu, vedelikupuudus kehas - peavalu, pikalt söömata olemine - peavalu, umbne ruum - peavalu, õhtul joodud pokaal veini - peavalu. Ilmselt teised “peavaluinimesed” tunnevad selle kohe ka ära. Aastaid läksin seda teed, et haarasin valuvaigisti järele. Üks 400 mg ibukas ikka pani mind jälle toimima. Kuni üks hetk enam see ei töötanud, proovisin kahega. No kuri vaim, ei aidanud enam see ka.

Kuni lõpuks jõudis minuni arusaamine, et tableti võtmine ei ole ju lahendus. Ja mida ma teen sellega endale? Pidevalt ignoreerin oma keha appihüüdu, pidevalt summutan maha mingi olulise sõnumi, mis minuni justkui tuleb, aga kohale päriselt ei jõua.

Nüüdseks ei ole ma juba aastaid ühtegi valuvaigistit võtnud. Olen teadlikult hakanud oma kehale pakkuma piisavas koguses kehale omastatavat vedelikku (vedelikupuudus on muuseas üks peamiseid peavalude põhjustajaid, meie kehad on aga pideva vedelikupuudusega harjunud ja see ei kajastu enam suukuivusena). Kehale omastatav vedelik on vesi, mis on varustatud piisava koguse soolade ja mineraalidega, et see jõuaks ka rakutasandini.

Tean ka seda, et keha on pidevas põletikulises seisundis, kui happe-aluselisuse tasakaal on paigast ära. Ka see kajastub valude ja põletikkudena. Seega vedelik, mida igapäevaselt tarbida, peaks olema ka aluseline.

Oma keha on vaja puhastada pidevalt ja regulaarselt. Keskkond, kus me elame on paratamatult täis kõikvõimalikku saastet ja mürke. Samuti toit, mida sööme. Isegi kui püüame süüa vaid väga puhast toitu, siis päriselt ei ole see ikkagi puhas. Meie keha vajab regulaarset puhastust ravimijääkidest, toksiinidest, raskemetallidest, parasiitidest, pestitsiididest jne. Kui neid on ladestunud palju, siis tunneme end väsinuna, tavaline on krooniline valu mingis piirkonnas, pole elujõudu ja -rõõmu, pea on uimane ja udune. Puhastamise viise on erinevaid, igale ühele on kindlasti midagi.

Värske õhk on see, mida me vajame! Liikumine on see, mida me vajame, uni on see, mida me vajame! Nende asjade arvelt ei tohiks ohverdusi teha ja nende kvaliteetide olemasolu kajastub meie füüsilises ja vaimses heaolus.

Oluline on jälgida, milliseid emotsioone ma tarbin ja milliseid ma ka ise toodan. Ka selle tasandi puhtus või mittepuhtus loob pidevalt meie seisundit, sealhulgas füüsilist seisundit.

Pidev stress, ületöötamine, vähene uni ja rasked emotsioonid tekitavad meie kehasse palju toksiine.

Ääretult oluline on hoida ennast ja oma keha ning vaimu regulaarselt puhastada.

Meil on nii palju erinevaid võimalusi selleks. Tablett ei ole see tee..

Muidugi on juhtumeid, kus mingis keerulises olukorras aitab tablett uuesti ree peale saada, kuid ka siin väga teadlikult seda teha ja esimesel võimalusel neist loobuda. Samuti arvestada, et ravimid on väga happelised ning jätavad endast kehasse jäljed. Et siis ka keha toetada koheselt vajaminevaga - õige vedelik, maksa puhastus näiteks, probiootikumid jne.

Kuulame rohkem oma kallist keha, mida ta soovib meile öelda. On aeg võtta vastutus tagasi oma tervise eest. Sest meie loome ennast iga päev ise läbi oma mõtete, emotsioonide, tunnete, otsuste, tegevuste ja tegevusetuste.

97 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page