top of page
Search

Külas "Õhtu!" saates


 

„Õhtu!“ saade kutsus mind aprilli alguses külla rääkima meeste orgasmidest. Oli meeleolukas käik. Mitmed teemad üürikesse eetriaega siiski ära ei mahtunud. Kuna aga olulisuse poolest nad kuidagi alla ei jää nendele, mis saates esitamisele tulid, siis toon nad siin välja. Info on hästi kokkupakitud kujul ehk teemad on väga lühidalt kokku võetud.

 

Kuidas saaksid inimesed ise kodus hakata teadlikumalt puudutama?

1.    Mehe ja naise "värav" on erinev.

Mehed ja naised on mõnevõrra ikka erinevad. Naised on paremas ühenduses oma südame ja tunnetega kui seksuaalse tasandiga, mehed vastupidi – nendel on kergemini kättesaadavad seksuaalsed naudingud kui avaneda tunnetele. Selleks, et naisel avaneks nö alumine „värav“ ehk seksuaalsus, oleks vaja talle läheneda läbi südame – läbi tunnete tasandi ja ka läbi südame piirkonna kehal. Selleks, et mehel avaneks südamevärav ehk tema tunnete tasand, siis ligipääs sinna on läbi alumise värava ehk läbi seksuaalsuse.

Siin mängivad rolli polaarsused – seal, kus mehel on andev pool, seal naisel on vastuvõttev pool ehk seksuaalsuses ja vastupidi – naistel on südametasand andev pool ja meestel süda vastuvõttev.

 

2. Strateegilised piirkonnad. Unustage vahelduseks ära need kõige rohkem tuntud piirkonnad, mida puudutades “peaks” kohe kindlasti mõnus olema. Ja leidke endas kõigepealt üles uudishimu ja mängulisus, et avastada ja keha kogu selles ulatuses hakata üles äratama. Ja justnimelt välja jättes nö strateegilised piirkonnad, kas siis iseendal või kaaslasel. Las kogu keha olla mängumaa! Meie kõigi kehad on meeletu potentsiaaliga tundma väga väga palju naudinguid ja meie kehad on ka väga erinevad. Kogu keha oma täies ulatuses saab olla tundlik puudutusele, saab olla ka erogeenne.  

Kui aga keha mõnes piirkonnas on märgata tundetust või ebamugavust, siis just läbi hästi teadliku puudutuse ja sügava hingamise on võimalik see koht nö ära tervendada ja sinna elu sisse puhuda, et saaks tunda rohkem naudinguid oma kehas. Kehale on vaja aega anda avanemiseks.

 

3. Eesmärgita puudutus! Võttes puudutuselt ära eesmärgi kuhugi jõudmiseks, muutub tohutult palju! Mõnikord võib teha nii, puudutus partnerite vahel ei peagi kuhugi välja jõudma, sellel ei pea olema lõpptulemust, sellel ei pea olema alati seksuaalset tagamõtet. Sageli just see võtab lisastressi maha nii meestel kui naistel ning loob võimaluse sügavamaks lõdvestumiseks ja avanemiseks. Las see olla lihtsalt hetk partneriga koos olemiseks, kehade tundma õppimiseks, nautimiseks, paitamiseks ja silitamiseks.


4. Kommunikeerige. Andke tagasisidet teineteisele ja suunake teineteist! Siis tekib sügavam mõistmine omavahel. Aga oluline on see, kuidas tagasisidet anda – mitte mõttega, et partner teeb midagi valesti. Anda tagasisidet hästi siiralt ja läbi südame ning läbi iseenda ehk „mulle meeldiks, kui sa prooviksid ka siit näiteks“ või „praegu tunnen, et siit on natuke liiga tugev puudutus, ma sooviksin veidi õrnemalt“ või „siit on supermõnus praegu, aga katsetaksime ka natuke teistmoodi?“. Olge mängulised ja avatud!

 

Mis on orgasm? Ja kas meestel on 5 orgasmitüüpi?

Eks see sõna orgasm juba ise on palju kõneainet ja huvi pakkuv – et mis ta siis oma olemuselt on ja kus ja kuidas seda tuntakse. Oleme ju kuulnud erinevaid väljendeid, nagu ajuorgasm, toiduorgasm, kogukehaorgasm jne. Orgasm on miski, mida saab kogeda väga erinevalt ja erinevate kehapiirkondadega ja seda iseloomustavad märksõnad võiksid olla lõdvestumine, lahtilaskmine, vabanemine. Seega ma ei ütleks isegi välja, et meestel tingimata 5 erinevat orgasmitüüpi, kuna neid saab liigitada erinevat moodi ja kehas erinevaid piirkondi aktiveerides on võimalik kogeda orgastilist seisundit. Põhimõtteliselt on võimalik nö treenida kogu oma keha orgastiliseks ja erogeenseks. Orgasmi on võimalik kogeda kasvõi kõriga, kõrvalestadega, rinnanibudega!

 

Siin on välja toodud 5 põhilist orgasmitüüpi:

1. ejakulatsiooniga kaasnev orgastiline seisund. Põhiliselt tooks välja muidugi ejakulatsiooniga kaasneva orgastilise seisundi, mida orgasmiks tihti ei kutsutagi, vaid öeldakse, et see on vaid spasm selgroo alumises osas. Veel väga hea vaimukas võrdlus on alakeha aevastus! Seda oma lühiajalise ja plahvatusliku iseloomu tõttu.

2. ejakulatsioonita orgastiline seisund – peenise orgasm. Sealt edasi läheksime aga juba sügavamale, orgastilist seisundit saab kogeda ka ilma ejakulatsioonita. Kui mees õpib ära eristama ejakulatsiooni orgasmist, siis on võimalik valdavalt alakeha ja genitaalide piirkonnas tunda orgastilist seisundit ja seda ka pikemaajaliselt. Ehk tekib lainetusele sarnane aisting.

3. anaalorgasm – väga võimas ja selline ürgne orgasmiliik. Anaalpiirkond on väga suure potentsiaaliga, kuna seal asub palju närvilõpmeid.

Selle kogemise eelduseks on aga sügav lõdvestumine ja hästi tugev usaldus partnerite vahel. See teema on aga paljuski tabu meie ühiskonnas praegusel ajal.

4. eesnäärmeorgasm – ehk meeste G-punkti orgasm. Eesnäärme massaaži või stimuleerimisega kaasnev orgastiline seisund. Kastanimuna suurune organ paikneb otse põie all, häbemeluu taga. Hästi tervendav ja ka eesnäärme heaolu toetav orgasm.

5. kogukeha energeetiline orgasm ehk siis kogu keha läbiv orgasm. Selle seisundi korral kas siis pehmemad või mõnikord lausa rappuma panevad energeetilised lained või võnked läbivad keha terves ulatuses.

 

Kuidas neid orgasme nö saavutada?

Selleks, et keha saaks hakata kogema pikemaajalisi sügavamaid orgastilisi seisundeid ei ole tingimata kohe vaja minna kuskile kursusele või kooli. Mida muidugi ka võib teha.

Aga oluline on, et on vaja olla avatud, uudishimulik ning leida endas sisemine tahe midagi muuta.

1.    Vaja on võtta aega! Sügavamate kogemuste saamiseks oma kehas ei saa keha tagant kiirustada, vaid on vaja võtta aega, et keha ja meel saaks lõdvestuda ja et saaks rohkem tulla kohale oma kehasse. Mida see tähendab tulla kohale kehasse? Oma igapäevase mõttetegevuse ja meele virr-varri vaigistamisel hakkame rohkem märkama, mis toimub üldse meie kehas, hakkame rohkem tundma erinevaid aistinguid kehas ehk et me oleme oma tähelepanu suunanud kehale. Pikemas perspektiivis aega võtta tähendab seda, et sügavamate kogemuste saamine ja keha avanemine vajab harjutamist ja aega, just nagu jõusaalis käiminegi.

2.    Veel oluline faktor on aeglustamine – aeglasemad liikumised, aeglasem hingamine, aeglasem mõttetegevus – tempo maha saada.

Aeglustades hakkame paremini keha tunnetama ja tajuma, ka väikeseid nüansse ja aistinguid, mis muidu jäävad tähelepanuta.

3.    Kuidas aeglustada? Üks tegevus, mis on suurepärane viis aeglustumiseks ja ka meele rahustamiseks, on muidugi hingamine. Meie igapäevane hingamine on hästi pinnapealne, aga hakates taotluslikult rahulikumalt ja sügavamalt hingama, siis keha rahuneb ja lõdvestub, närvisüsteem saab signaali, et keskkond on nö ohutu, pinged hakkavad hajuma. Sügav hingamine paneb ka energia kehas liikuma ning on võimalus hakata kogema energeetilisi võnkeid ja liikumisi.

Ja juba ainult neid nüansse kasutusele võttes hakkab keha samm sammult avanema uutele kogemustele.

 

Kui palju seda kõike sinu praktika põhjal inimesed teavad ja kasutavad? 

Ma tahaksin loota, et väga paljud  ja aina rohkemad. Palju räägitakse sellest teemast, seega teadlikkus puudutuse olulisusest on päris laialt levinud. Samas, mida ma ka näen, mis on natuke ohukoht, et kiputakse jääma liiga teoreetiliseks. Et räägitaksegi nendest teemadest palju, on teadmisi, miks miski on hea ja oluline. Ja siis tuleb ajafaktor vahele! Et reaalselt inimestel pole aega neid teadmisi kasutusele võtta ja praktiseerida. Aga mis on aeg? Aeg on ju valik! Valik, kuidas me seda kasutame ja mis on prioriteedid.

 

 

91 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page