top of page
Search

Sõnade jõud


Aina enam ja enam olen hakanud tähele panema inimeste ja eelkõige iseenda keelekasutust.

Kuidas me räägime, milliseid sõnu kasutame, kui palju üleliigseid fraase ja tarbetuid sõnu sisaldavad meie laused, kuidas viskame nalja ja nö sõnume ära erinevaid asju. Meeletult palju kuuleme ümberringi parasiitsõnu – halvimal juhul võib sisaldada isegi iga väljaöeldud lause üht ja seesama täiesti tühist ja mõttetut sõna, mida enesele teadmata justkui automaatpiloodil korrutame ja korrutame – „onju“, „vaata“, „eks“ või siis isegi erinevad vandesõnad, mida siia näiteks tooma ei hakka, aga küllap ka see tuleb tuttav ette igale ühele meist. Kui mõtiskleda, et iga meie väljaöeldud sõna on tugeva loomisjõuga, siis on huvitav ja natukene isegi kurb mõelda, kui palju loomisväge me igapäevaselt enesele teadvustamata loobime tühja ilmaruumi laiali või siis halvimal juhul anname oma sõnadega energiale loomise suuna, mis lükkab asjad liikuma meile ja meid ümbritsevale täielikult ebasoodsas suunas. Rääkimata sellest, et tarbetute ja sisutühjade sõnade arutu pildumine ka lähedal asuvatele kõrvadele palsamiks just ei ole. Mida vägevamaks loojaks me saame – tegeledes enesearenguga, manifesteerimise, mediteerimise, afirmatsioonide lausumise, loitsimise ja mille iganes muu taolisega, seda võimsamaks saab iga meie väljaöeldud sõna. Armsa hingeõega sel teemal hiljuti vesteldes jõudsime samale arusaamisele – nii oluline on puhastada ära oma keel! Valida oma sõnu! Olla täiesti kohal oma väljaütlemistes, kusjuures vabanduseks ei ole emotsioonides pea kaotamine. Abiks sellisel juhul võib olla aeglasemalt rääkimine, sest sel juhul on võimalik mõnel paharetil enne sabast kinni saada, kui ta üle huulte libiseb. Enda puhul tunnen küll, et see aitab.

Ja muidugi kohalolek oma kõnes – „enne mõtle, siis ütle“. Kuigi väga paljud vanasõnad on oma „parim enne“ tänaseks päevaks minetanud, siis see küll veel kannab.


Loome rohkem ja teadlikult ilu, harmooniat, hoolimist ja armastust siia maailma läbi targasti valitud väekate sõnade!

Südamepõhjast tänu sulle, armas Joya, nende vestluste ja mõttejagamiste eest. Nii palju äratundmist, mõistmist ja tuge. I love You

158 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page